Keitä me olemme?

FILO:n toimijoita on tällä hetkellä eri puolilla Suomea. Toistaiseksi toiminta on keskittynyt Oulun ja Helsingin kaupunkeihin, mutta myös esimerkiksi Tampereella toimiva Tuukka Tomperi on hyvin perillä lasten kanssa filosofoinnin kentästä. Alla esiteltyjen lisäksi on syytä mainita Hannu Juuso, joka toimi 1990-luvun alkupuolella pioneerina lähestymistavan rantauttamiseksi Suomeen, ja on edelleen aktiivisesti mukana toiminnassa.

Riku Välitalo työskentelee Oulun yliopiston normaalikoulussa luokanlehtorina, opettajankouluttajana ja tutkijana. Hänen väitöskirjansa ”Filosofinen luokkahuone” käsittelee filosofian mahdollisuuksia opetuksessa ja kasvatuksessa yleisemminkin. Välitalo ohjaa ja kouluttaa opettajia, opettajaopiskelijoita, kasvatusalan toimijoita ja muita aiheesta kiinnostuneita.

Elise on ohjannut filosofointia senioreille, aikuisille ja lapsille yhteistyössä mm. taidemuseoiden, oppilaitosten ja järjestötoimijoiden kanssa vuodesta 2014 alkaen.

Elise on Britanniassa toimivan SAPERE-yhdistyksen sertifioima filosofointiohjaaja ja koulutukseltaan taiteen- (2011) ja teologian maisteri (2020). 

Työssään Elise toimii erilaisten ihmisten ja kulttuurien parissa. Hänellä on lisäksi pitkä kokemus erilaisista viestintä- ja design-tehtävistä. Tarkempaa tietoa täältä.

Else Turunen on vetänyt filosofisia keskusteluja senioreille, lapsille ja nuorille. Else työskentelee yläasteella katsomusaineiden opettajana, ja hän on tehnyt myös pitkän uran aikakausilehtitoimittajana. Koulutukseltaan Else on vtm, filosofian praktikko sekä filosofian, elämänkatsomustiedon ja ev.lut. uskonnon aineenopettaja. Else opiskelee parhaillaan logoterapiaa Suomen Viktor Frankl Instituutissa. Lisätietoja täällä


Advertisement